0 items in uw winkelwagen

Hommel, wesp of bij?

Heb je last van vliegende stekende insecten maar heb je geen idee wat er mee te doen? Een korte uitleg over verschillende zwermen.

Hallo, de laatste tijd zien we dat meer en meer mensen het verschil niet kennen tussen bijen, hommels en wespen. Hier willen we jullie even wat wegwijs brengen zodat jullie toch de verschillen tussen de soorten leren kennen. 

Hommels

Hommels zijn veel dikker als bijen en wespen, hun nesten zijn vaak niet groter als een brik melk. Typische nestplaatsen zijn afvalhopen, vogelnestkastjes, rommelhopen.... Deze goedgeluimde vliegers steken amper of je moest hen echt irriteren. Eind augustus zijn de hommelnesten verdwenen, heb je liever geen hommelnesten meer dan is het de moment om de opening te dichten. Wijzelf mogen geen hommels doden (is vaak ook onnodig!), wel verplaatsen. 

hommelnest.jpg#asset:263

Wespen

Wespen zijn er nu (eind mei) nog niet!!!! De koninginnen zijn juist uitgevlogen dus er zijn momenteel nog geen wespen! Voor wespenplagen kan je best ook de brandweer bellen en niet de imker :) Een wesp ziet geel met zwart en is verlekkerd op jouw frisdrank, bijen zullen zelden naar jouw frisdrank komen.wesp.jpg#asset:264Honingbijen

En nu de soort waar wij wel geïnteresseerd in zijn! de honingbij! Honingbijen zijn kleiner als hommels en zijn meer oranje als hommels. Een bijenzwerm heeft ongeveer een 10 000 bijen een hommel slechts 100. Typische plaatsen waar zwermen landen zijn bomen, palen, hoeken van tuinhuisjes etc. Zie je een grote zwarte tros hangen bel dan de lokale imker, hij zal ze met plezier komen vangen. zwerm-boom.jpg#asset:265