0 items in uw winkelwagen

Vaste honing

Alle soorten vaste honing, uit eigen imkerij dus zeker Belgische honing! De honingsoort wordt benoemd naar de bloemen waar de bijen op vliegen. De standaard pot weegt 500g. Elke soort honing heeft een eigen kleur van etiket. Prijzen incl. BTW.

Koolzaadhoning

We verhuizen onze honingbijen naar de Condroz streek in Wallonië voor de oogst van deze lekkere zachte koolzaadhoning. Deze Belgische honing is doorgaans wit van kleur door zijn fijne kristal. Kinderen vinden deze soort honing vaak het lekkerst door zijn zachte en zoete smaak.

€5.00

Fruithoning

De fruithoning is de eerste honing die geoogst wordt in het seizoen. Eind april vliegen onze bijen op de bloemen van appel peer of kers en bestuiven zo de bloem zodat deze kan groeien tot een lekkere vrucht. De honing komt hoofdzakelijk van de fruitstreek Limburg en is pittiger van smaak.

€5.00

Zomerhoning

Honing is niet zomaar honig, deze verschilt elk jaar en kan zelf van kast tot kast verschillen. Zeker in de periode juni/juli is het aanbod van nectar zo divers dat de verschillen tussen de standplaatsen groot is. Net omdat de oorsprong van deze honing zo divers is en van verschillende planten afkomstig is kunnen wij deze soort niet eenduidig benoemen aan 1 plant en wordt deze zomerhoning genoemd. Mensen met hooikoorts die honing moeten eten van hun arts zijn het best gebaad met deze soort, net omdat hier een verzameling van verschillende bloemen in zit.

€5.00

Doos koolzaad (12x500g)

12 potjes koolzaadhoning

€55.00

Doos fruithoning (12x500g)

12 potjes fruithoning

€55.00

Doos zomerhoning (12x500g)

12 potjes zomerhoning

€55.00

Koolzaad in emmer

Indien u fijn gekristaliseerde wil stuur gerust een mail, dan maken wij de honing klaar om in te potten. Niet voor de particulier, voor imker of groothandelaar!

€5.70

zomerhoning in emmer

Wrak ongeveer 20 kilo per emmer. Niet voor de particulier, voor imker of groothandelaar!

€5.70

Vaste honing 250g

Vaste honing (niet gespecifieerd) 250 g

€3.00

potje 60-70g doopsuiker

Potjes voornamelijk gebruikt ter vervanging van suikerbonen.

€1.20