0 items in uw winkelwagen

Vaste honing

Alle soorten vaste honing, uit eigen imkerij dus zeker Belgische honing! De honingsoort wordt benoemd naar de bloemen waar de bijen op vliegen. De standaard pot weegt 500g. Elke soort honing heeft een eigen kleur van etiket. Prijzen incl. BTW.

Koolzaadhoning

We verhuizen onze honingbijen naar de Condroz streek in Wallonië voor de oogst van deze lekkere zachte koolzaadhoning. Deze Belgische honing is doorgaans wit van kleur door zijn fijne kristal. Kinderen vinden deze soort honing vaak het lekkerst door zijn zachte en zoete smaak.

€5.00

Fruithoning

De fruithoning is de eerste honing die geoogst wordt in het seizoen. Eind april vliegen onze bijen op de bloemen van appel peer of kers en bestuiven zo de bloem zodat deze kan groeien tot een lekkere vrucht. De honing komt hoofdzakelijk van de fruitstreek Limburg en is pittiger van smaak.

€5.00

linde honing

De Belgische lindehoning van Imker Torfs is ook erg wit doordat er zeer weinig andere nectar verzameld wordt tijdens deze lindedracht. De smaak van lindehoning is muntachtig en erg verfrissend. Vaak doet het denken aan de linde-thee.

€5.00

kastanjehoning

Honing gewonnen in Aarschot en omstreke van de tamme kastanje gedurende Juni/Juli. De honing heeft een sterke en ietwat bittere speciale smaak. You hate it or you love it!

€5.00

Zomerhoning

Honing is niet zomaar honig, deze verschilt elk jaar en kan zelf van kast tot kast verschillen. Zeker in de periode juni/juli is het aanbod van nectar zo divers dat de verschillen tussen de standplaatsen groot is. Net omdat de oorsprong van deze honing zo divers is en van verschillende planten afkomstig is kunnen wij deze soort niet eenduidig benoemen aan 1 plant en wordt deze zomerhoning genoemd. Mensen met hooikoorts die honing moeten eten van hun arts zijn het best gebaad met deze soort, net omdat hier een verzameling van verschillende bloemen in zit.

€5.00

Doos koolzaad (12x500g)

12 potjes koolzaadhoning

€55.00

Doos fruithoning (12x500g)

12 potjes fruithoning

€55.00

Doos zomerhoning (12x500g)

12 potjes zomerhoning

€55.00

Koolzaad in emmer

Indien u fijn gekristaliseerde wil stuur gerust een mail, dan maken wij de honing klaar om in te potten. Niet voor de particulier, voor imker of groothandelaar!

€5.70

zomerhoning in emmer

Wrak ongeveer 20 kilo per emmer. Niet voor de particulier, voor imker of groothandelaar!

€5.70

potje 60-70g doopsuiker

Potjes voornamelijk gebruikt ter vervanging van suikerbonen.

€1.20